Domaine Holvast





In augustus worden er over alle percelen vogelnetten gespannen. Dit is een zeer arbeidsintensief werk. Het oogsten wordt gespreid over een periode van één maand.  Normaal begint dit eind september en duurt het tot eind oktober, afhankelijk van het weer of de rijpheid van de druiven.  Er wordt naar een goed evenwicht gezocht tussen de natuurlijke suikers en het zuur in de druiven alvorens er kan geoogst worden.  De druiven moeten droog zijn zodat er geen schimmelinfecties kunnen optreden. Het labo dat we hier hebben stelt ons in staat om gedetailleerde analyses uit te voeren. Tijdens de oogst bepalen we o.a. het zuur en het suikergehalte. Voor de wijnen meten we PH, sulfiet, restsuikers (methode Fehling), vrije SO², zuur en alcoholpercentage. De malolactische gisting wordt ook door ons gemeten. 

Contact data
Jurgen Holvast
info@domaineholvast.be
http://www.domaineholvast.be
Domaine Holvast

Where can you order products from Domaine Holvast?


Deliver

Thuislevering Asse

- Friday 17 July 17:00-20:00 (Asse vanaf 17:00)



Pick up

Afhaalpunt Asbeek Linked.farm

1730 Asse, België


- Friday 17 July 19:00-20:00 (Asbeekstraat 4, Asse)


Afhaalpunt Zellik Hof van Piemont

1730 Asse, België


- Saturday 18 July 09:30-10:30 (I. Crokaertstr. 167, Zellik)